Pizzeria Pazzi, w której pracują wyłącznie roboty
Zbudowanie robota przygotowującego pizzę zajęło zespołowi osiem lat. Ekipa odpowiedzialna za jego stworzenie dbała o to, aby jakość przygotowywanej pizzy była powtarzalnie wysoka, a sprzęt działał niezawodnie. Największym wyzwaniem okazało się ciasto. Twórcy twierdzą, że maszyna jest w stanie dokonywać drobnych korekt w składzie ciasta lepiej niż wielu profesjonalnych pizzerów.
Wieloramienny robot rozkłada ciasto, nakłada składniki, umieszcza pizzę w piekarniku i pakuje ją do pudełka. Po stronie klienta jest tylko wybranie odpowiedniej pizzy. Wydajność robota to 800 pizz na godzinę. Działanie imponującej maszyny obrazuje krótki film.
„Przygotowujemy dla klientów pizzę błyskawicznie, gdyż roboty świetnie zarządzają czasem przygotowania dania oraz dbają o jej najwyższą jakość. Urządzenia pracują wydajnie i jednocześnie nie mają powodów do narzekań na wysokie tempo działania w godzinach szczytu” – mówi współtwórca robota „Pazzi”, Sébastien Roverso. Wygląda na to, że klienci są zadowoleni. Ceny w lokalu wynoszą od 7 do 13,6 euro za pizzę.
Źrodło: Pazzi Pizza